Суспільне мовлення

У Львові планують обстежити всі балкони: як і коли це буде

У Львові налічують 380 тисяч балконів. Зараз їх обстежують фахівці. Завершити обстеження мають до 15 жовтня.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

За словами голови Галицької районної адміністрації Галини Гладяк, зараз у історичній частині міста проводять обстеження усіх балконів.

“Зокрема тих, які виходять на проїзну частину і на хідники. Якщо при візуальному обстеженні буде видно, що балкон потребує ремонту, то будемо замовляти відповідні дослідження, аварійні елементи будемо знімати і покривати балкон сіткою”, — каже Галина Гладяк.

Як повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, у Львові Програму співфінансування реставрації балконів хочуть поширити і на будинки, що не є пам’ятками. За словами Андрія Москаленка, в місті налічують 380 тис. балконів. З них — 372 тис перебуває у приватній власності, що становить 98% від загальної кількості.

“Наголошуємо, що балкон є невід’ємною частиною квартири, входить в метраж і є власністю мешканця, якою він користується. Але ми розуміємо, що не кожен власник має можливість відреставрувати чи відремонтувати балкон. Бо, до прикладу, реставрація балкона у будинку-пам’ятці може коштувати від 100 тис. грн до 1 млн грн. Тому ми хочемо розширити програму реставрації: йтиметься про будинки різного віку в усіх районах міста. У найближчі кілька днів ми деталізуємо суму, яку має оплатити власник квартири у будинку, який не є пам’яткою. А решту коштів буде оплачувати місто. Тобто, співпраця буде подібною до тої, яка зараз є між містом та мешканцями будинків-пам’яток”, — каже Андрій Москаленко.

Вночі 13 серпня у Львові впав балкон разом із чоловіком

Обвал балкону стався близько 23 години на вулиці Під Дубом, 2. В момент обвалу на балконі перебував 43-річний власник квартири. Близько опівночі його госпіталізували до лікарні. Медики протягом 4 годин намагалися врятувати йому життя, але чоловік помер від отриманих травм.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 275 ч. 2 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд ) ККУ. Максимальне покарання, передбачене статтею, — позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до двох років або без такого.


Джерело: Суспільне мовлення України