Суспільне мовлення

У львівській “Домівці врятованих тварин” протягом 5 днів стерилізували понад 600 котів та собак

У львівській “Домівці врятованих тварин” з 7 по 11 серпня тривала програма стерилізації котів та собак. У межах цієї програми там безкоштовно стерилізували понад 600 тварин.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Програму реалізували спільно з експертами і волонтерами американської благодійної організації Greater Good Charities. Протягом 5 днів вони стерилізували, а також вакцинували та надали медичну допомогу 667 тваринам (117 собак та 550 котів). Більшість тварин потребували стерилізації/кастрації по стану здоров’я.

“Дуже раді, що була змога допомогти такій кількості тварин, більшість з яких до того ж потребували кастрації по стану здоров’я. Така акція була надзвичайно важлива саме зараз, оскільки понад 400 тварин із загальної кількості були вагітні, що спричинило би ще більший приріст популяції безпритульних тварин”, — повідомили у притулку.

У притулку кажуть, метою програми є контроль популяції домашніх та вуличних тварин у Львові.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станом на липень 2023 року у львівській Домівці врятованих тварин проживало майже 700 мешканців (котів, собак, різних птахів, єнотів, свійських тварин, лисиць та ін.), а від початку повномасштабної війни у притулку прийняли понад 8 тисяч тварин.


Джерело: Суспільне мовлення України