Суспільне мовлення

У Львові презентували виставку картин військовослужбовця з Краматорська

Військовослужбовець Артур Новіков з Краматорська, до війни займався художнім мистецтвом. 26 лютого 2022 року він вступив до лав ЗСУ, як доброволець. Після початку вторгнення, мама евакуювала картини військовослужбовця, і тепер організовує виставки у різних містах України.

“Ми всі ці 8 років прожили з лінією розмежування, в нас не було іншого вибору: або ми, або нас. Він малював вдома, потім закінчував художню школу, а потім ходив в училище. Те, що вдалося вивезти, воно написане в різний час, під час війни написано те, що на прапорах, а все інше — до війни”, – розповідає мама військовослужбовця.

Наталя Корецька близько пів року не бачилася з сином. Він приїхав зі Сходу, щоб зустрітися з матір’ю та вперше побачити виставку своїх робіт. Артуру Новікову — 38 років. До повномасштабного вторгнення займався живописом та працював викладачем художнього відділення у мистецькій школі.

Картини Артура Новікова. Фото: Суспільне Львів

Артур розповідає, 26 лютого 2022 року він добровольцем долучився до лав ЗСУ, а його мама, коли евакуйовувалася із Краматорська, забрала із собою і картини. Тепер колекцію робіт із назвою “Рідні Барви 4.5.0.”, що із військового коду означає “Все Спокійно”, експонують в різних містах України.

“Картини евакуювала мама десь через пів року війни. Щоб вони не на шафі десь були, з’явилась така ідея в мами — давайте ми зробимо виставку з цих робіт. Головний меседж, мабуть, що Краматорськ – це теж Україна. Тут здебільшого зображений Краматорськ, що Схід і Захід — поряд, це одне ціле”, — каже Артур Новіков.

У Львові картини можна побачити у палаці культури ім. Гната Хоткевича. За словами Артура Новікова, на виставці зібрані понад 70 картин. Вона триватиме до 15 серпня. Далі вирушить у Тернопіль, Рівне та Луцьк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України