Суспільне мовлення

Майже 100 млн на реконструкцію біатлонного стрільбища на Львівщині: що відомо про тендер

Львівська обласна державна адміністрація оголосила тендер на реконструкцію біатлонного стрільбища та лижеролерних трас Львівського обласного центру олімпійської підготовки вартістю понад 96 млн гривень.

Цей тендер опублікували на сайті Prozorro.

26 липня управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації оголосило тендер. Пропозиції приймали до 3 серпня.

Згідно з умовами тендеру переможець повинен завершити роботи до 31 грудня 2024 року. Участь у ньому взяла одна організація – товариство з обмеженою відповідальністю “Житло БудСервіс”.

10 серпня тендерна комісія розкрила пропозицію цього учасника і повідомила, що оприлюднить своє рішення протягом 20 днів.

Суспільне звернулося за коментарем до Львівської обласної військової адміністрації. У пресслужбі нам відповіли, що допоки договорів не укладено, ніхто нічого коментувати не може.

Про тендер на майже 100 мільйонів гривень написав у соцмережах і громадський активіст Святослав Літинський.

Як розповів активіст Суспільному, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну розпочалася нова хвиля волонтерської діяльності: українці розуміють, що держава нам потрібна і тому готові разом з податками, які вже сплачені, обкласти себе податками у формі прямих виплат на рахунки волонтерських організацій для потреб ЗСУ.

“Я очікував, що за два-три місяці після повномасштабного вторгнення держава скаже: дякую вам, волонтери, що ви мене у критичний час підтримали, далі я сама зможу дати собі ради, оскільки є податки, є міжнародна допомога донорів. Але такого не сталося. Держава далі заохочувала ініціативних людей до волонтерства, давала за це нагороди”, — каже він.

Літинський каже, що обурений тим, як використовують сплачені державі податки. Саме це спонукало його створити петицію, в якій він просив Кабінет Міністрів обмежити витрати, які не допомагають нам зараз обороняти державу або не вирішують критичних потреб. Цю петицію підписали понад 25 тисяч українських громадян.

“І ось ми отримали відповідь. По суті там є тільки один абзац: згідно зі зверненням Міністерства оборони Кабінету Міністрів доручено внести пропозицію стосовно забезпечення додаткового ресурсу. З того речення я бачу, що Міноборони просить: дайте нам більше грошей, а Кабмін нічого реально не зробив, тільки дав доручення. Я сподівався, що Кабмін визначить які витрати є критичними, а які – ні, та звернеться до Верховної Ради з пропозицією обмежити некритичні видатки”, — говорить активіст.

Зараз Святослав Літинський обдумує наступні дії. За його словами, це може бути мітинг під стінами обласної адміністрації. Щоправда, під час воєнного стану дозвіл на мітинг дає місцева влада.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Святослав Літинський також каже, якщо влада за вищезгадані 96 млн гривень має намір закупити дрони або інші необхідні речі для ЗСУ, але прикрила це тендером на реконструкцію стадіону, аби росіяни не здогадалися, то він погоджується на ці витрати.


Джерело: Суспільне мовлення України