Суспільне мовлення

Правоохоронці затримали начальника ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області: у чому його звинувачують

Правоохоронці затримали начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та керівника одного із відділів. За даними прокуратури, вони пропонували поліцейським щомісячні “відкати” за прикриття корупційних схем.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовці запропонували поліцейським на систематичній основі передавати “відкати”. Натомість працівники поліції повинні були не реагувати на те, що відбувається в управлінні.

“Керівник служби налагодив корупційні схеми — побори від підлеглих керівників структурних підрозділів та місцевих підприємців. Щоб убезпечити свій “бізнес” та деяких своїх підлеглих та уникнути кримінальної відповідальності за це, а також безперешкодного функціонування налагоджених “схем”, звернувся з пропозицією до представника правоохоронного органу. За лояльність з їхнього боку пропонував щомісячно надавати 2000 доларів США”, — повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Після першої пропозиції хабаря поліцейський звернувся до правоохоронних органів. Загалом працівники поліції задокументували факт надання 4000 доларів США. Чоловіків затримали.

Посадовців затримали 10 серпня. Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України

Посадовцям інкримінують пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Покарання, передбачене ч. 3 статті 369 — позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними офіційного сайту ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області та сервісу YouСontrol, головне управління очолює Євген Баркит. Який з відділів очолює ще один затриманий, наразі не повідомляють.


Джерело: Суспільне мовлення України