Суспільне мовлення

На Львівщині попрощаються із чотирма захисниками України

Сьогодні, 11 серпня, у Львові та області відбудуться прощання із чотирма військовими: Володимиром Павликом, Денисом Кайком, Борисом Латиком та Романом Біліхом. Захисники загинули в боях з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Володимир Павлик народився у Калуші Івано-Франківської області. Після здобуття професійно-технічної освіти чоловік закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за спеціальністю “Психологія”. Проходив військову службу у лавах ракетних військ в Одеській області. Тоді отримав звання старшого сержанта.

Протягом 2014-2018 років військовий виконував бойові завдання у зоні АТО у складі 182 окремого батальйону матеріального забезпечення. Після повернення до цивільного життя Володимир Павлик присвячував себе вихованню синів, а також будівництву будинку та садівництву. Був автомеханіком і зварювальником.

Із першого дня повномасштабного вторгнення став на захист України. Чоловік воював у складі 103 окремої бригади територіальної оборони. Боровся із російськими військами на території Донецької та Харківської областей. Володимир Павлик загинув 5 серпня. Йому було 47 років. У захисника залишилися дружина, двоє синів, брат та сестра.

Володимир Павлик. Львівська міська рада

Денис Кайко родом зі Львова. Чоловік здобув професію механіка у місцевому професійно-технічному училищі. Після завершення навчання підписав контракт із Національною гвардією України та проходив військову службу у лавах другої окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ. Повернувшись до цивільного життя, працював у торговельній сфері.

Із початком повномасштабного вторгнення військовий долучився до 103 окремої бригади територіальної оборони. Денис Кайко загинув 5 серпня у віці 32 років. У нього залишилися батьки.

Денис Кайко

Денис Кайко. Львівська міська рада

Борис Латик — уродженець міста Болехів Івано-Франківської області. Протягом 2004-2009 років навчався у Львівській політехніці. Під час навчання закінчив військову кафедру та здобув звання “молодший лейтенант”. У мирний час працював фахівцем з ремонту та обслуговування комп’ютерної техніки.

Був учасником Революції Гідності. У 2014 році чоловік вступив до Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”. Згодом виконував бойові завдання у зоні АТО у складі восьмого окремого батальйону “Аратта”. Повернувшись, працював у сфері ІТ у Львові. У вільний час захоплювався футболом, також брав участь у зйомках історично-художнього фільму “Незламні”.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист України у складі військової частини А3449. Під час проходження служби отримав військове звання “лейтенант”. Захисник загинув 10 червня у віці 35 років. У Бориса Латика залишились батьки, дружина, троє дітей та сестра.

Борис Латик

Борис Латик. Львівська міська рада

Чин похорону трьох військових розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, за пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі

Роман Біліх — житель села Велике Колодно Жовтанецької громади Львівського району. Воїн був стрільцем-снайпером першого механізованого відділення третього механізованого батальйону. Захисник загинув 7 серпня 2023 року від ворожого обстрілу в районі Кучерівки Купʼянського району Харківської області. У нього залишились мама, дружина, двоє дітей та сестри. Похорон військового розпочнеться об 11:00 на подвір’ї в селі Велике Колодно.

Роман Біліх

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Роман Біліх. Львівська міська рада


Джерело: Суспільне мовлення України