Суспільне мовлення

В підвалі на Львівщині знайшли тіла чотирьох людей: що кажуть місцеві мешканці

У підвалі будинку в селі Повітно знайшли мертвими чотирьох людей. Вік загиблих — 71, 67, 52 та 56 років. Це трапилося ввечері, 9 серпня.

Як розповів Суспільному речник ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Курус, за попередніми даними, люди отруїлися газами від гниття картоплі.

Загиблі – це подружня пара та двоє чоловіків, які були братами, розповідає їхня сусідка Надія Кучишин. І додає, подружжя, яке загинуло, користувалося підвалом своїх сусідів і того дня пішли по картоплю.

“Полізла жінка, а потім чоловік за нею пішов, як то було точно вам не скажу, а потім сусідка друга подзвонила, що жінка впала в яму, щоби рятувати, а ті хлопці якраз тут були два, то моєї сусідки сини, і побігли туди. Вони там картоплю тримали, багато картоплі”, – розповідає Надія Кучишин.

Місце події, обгороджене стрічкою. Фото: Суспільне Львів

За даними речниці Нацполіції Львівщини Світлани Добровольської, правоохоронці встановлюють обставини події та триває розслідування.

“За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 115 кримінального кодексу України з приміткою “Нещасний випадок”. Слідчі встановлюють всі обставини події, призначено всі необхідні експертизи”, – повідомила Світлана Добровольська.

Як розповів Суспільному доктор сільськогосподарських наук Роман Ільчук, який 33 роки займається темою картоплі, він вперше чує про випадок, коли люди загинули від газів гнилої картоплі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Картопля, як будь-яка культура, при гнитті виділяє певну кількість CO (монооксиду вуглецю, – ред.), але та кількість тих газів, шкідливих для людини, як для організму людського, не може бути аж такою, що до смертельного випадку призвести. То моя думка. Я чув випадки, що у вигрібних ямах, якихось водостоках – тоді так. При вигрібних ямах та кількість CO може бути набагато вищою і були такі випадки, що в каналізаційних водопроводах люди гинули, але щоби від картоплі?! Я не знаю, в якому стані ця картопля мусила бути, щоби аж до такого випадку призвести”, – пояснює доктор сільськогосподарських наук.


Джерело: Суспільне мовлення України