Суспільне мовлення

Долати біль допомагає гра на гітарі: у Львові проходить реабілітацію 25-річний військовий на псевдо “Музикант”

У Львові проходить реабілітацію артилерист Тарас Сташевський з Рівненщини на псевдо “Музикант”. Після поранення та ампутації пальців ноги чоловік бореться із фантомними болями. Військовий каже, зараз, як і раніше на фронті, йому надає сил музика.

Історію захисника розповіли у Першому ТМО Львова.

Тарас Сташевський із села Малеве на Рівненщині у юності мріяв стати викладачем музичного мистецтва. Чоловік закінчив виш, проте не працював за професією, а поїхав на заробітки за кордон. З початком повномасштабного вторгнення повернувся додому, щоб долучитися до війська та стати на захист країни. Так професійний музикант став артилеристом. Воював на Донецькому напрямку, в районі Нью-Йорка. У вільні хвилини “Музикант” брав до рук гітару. Це допомагало йому відволіктися.

Під час виконання бойового завдання Тарас отримав поранення — в десяти метрах від його позиції розірвався снаряд, а уламок влучив в ногу та розтрощив пальці. Побратими наклали йому турнікет та евакуювали у стабілізаційний пункт. У Дружківці медики провели ампутацію пальців, адже врятувати їх уже було неможливо.

Тарас Сташевський. Перше ТМО Львова

Зараз військовий проходить лікування та реабілітацію у Львові, в центрі “Незламні”. Львівські медики забрали кісткові уламки зі стопи, очистили рану та закрили дефект м’яких тканин шкірою зі стегна чоловіка.

Зараз Тарас відновлюється і щодня займається з фізичним терапевтом, аби скоріше стати на ноги. Паралельно спілкується з психотерапевтом. Фахівець допомагає військовому подолати фантомний біль після ампутації пальців. Чоловік каже, впоратись зі складнощами йому допомагає музика. Захисник грає на гітарі не лише для себе, але й для інших поранених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Музика лікує не лише мене, а й сусідів по палаті”, — додає військовий.


Джерело: Суспільне мовлення України