Суспільне мовлення

У Львові врятували дитину, яка проковтнула деталь від засобу для інгаляцій

Медики львівського Охматдиту врятували 6-річну Андріану, яка проковтнула небулу — деталь від засобу для інгаляцій. Через це дитину почало нудити, вона давилася слиною і не могла ковтати. Дівчинку скерували на операцію.

Про це повідомили на Facebook-сторінці медзакладу.

Батьки дитини розповіли, що старший брат Андріани хворів на бронхіт, тому йому робили процедури. Деталь від засобу для інгаляції впала на підлогу і дівчинка її схопила, а невдовзі граючись проковтнула. Тоді ніхто цього не помітив. Опісля дитина ще й поїла. Згодом вона почала себе погано почувати — її нудило, крім того вона не могла ковтати. Андріану повезли в лікарню.

“Ми зробили знімок. На рентгенографії не було видно ніяких змін. Але клініка стороннього тіла стравоходу, тобто непрохідності стравоходу була. Відтак, ми прийняли рішення провести діагностичну езофагоскопію. Під час процедури ми побачили цю деталь від інгаляцій. Довго тривала операція”, — каже дитячий хірург Олександр Колодій.

На наступний день дитину в задовільному стані виписали. Проблеми з ковтанням зникли.

Сторонні тіла, які ковтали діти. Колекція дитячого хірурга Олександра Колодія. Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У лікарні додають, щомісяця в Охматдит поступає три-чотири дитини зі сторонніми тілами стравоходу, зокрема монетами та деталями конструктора. Іноді дрібні предмети потрапляють у дихальні шляхи. Тому батьків закликають забирати будь-які малі деталі з доступних для дитини місць.


Джерело: Суспільне мовлення України