Суспільне мовлення

На Львівщині Блаженніший Епіфаній освятив колишній храм московського патріархату

У Дрогобичі сьогодні, 7 липня, відбулося освячення престолу та монастиря святого Іоана Хрестителя. На урочисту подію прибув Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, він провів обряд освячення та Божественну Літургію. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

“Православні українці об’єдналися навколо духовної столиці України – древнього Києва. Процес об’єднання триває і продовжуватиметься надалі. Зараз у нашій країні триває війна, яка забирає найкращих та цвіт нашої нації. Ми платимо високу ціну за нашу свободу та незалежність. Але у цей непростий час усі ми повинні об’єднатися, адже лише в єдності наша сила. Ми повинні здолати агресора, який увірвався у наш спільний мирний дім”, — каже Блаженніший Епіфаній.

Під час літургії священнослужителі згадали про тих, хто загинув внаслідок учорашнього російського обстрілу Львова, молилися за збереження здоров‘я та життів захисників і захисниць, перемогу України й спокій.

Храм раніше належав громаді московського патріархату. У травні 2022 року релігійна громада вирішила вийти з підпорядкування московського патріархату і приєднатись до ПЦУ. Дрогобицька міська рада 18 серпня 2022 року ухвалила рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу в постійне користування земельної ділянки Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної Церкви України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У колишньому храмі московського патріархату Дрогобицько-Самбірська єпархія створила Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного та монастир святого Іоана Хрестителя. Настоятелем монастиря святого Іоана Хрестителя ПЦУ станом на сьогодні є архімандрит Никон.


Джерело: Суспільне мовлення України