Суспільне мовлення

6 людей перебувають у лікарнях Львова після ракетного удару 6 липня

Внаслідок ракетного удару по Львову загинули 10 людей. Ще 48 отримали різні поранення. Станом на ранок, 7 липня, шестеро людей перебувають у медзакладах Львова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

На лікуванні у лікарні святого Пантелеймона залишаються 4 травмованих: жінка та троє чоловіків.

“Постраждалі отримали зовнішні ушкодження обличчя та кінцівок через уламки скла чи інших важких предметів, які могли падати і вдарити. Також це осколкові поранення. Стан – середньої важкості, вони продовжують лікування”, — каже завідувач приймального відділення лікарні святого Пантелеймона Сергій Іщук.

У лікарні святого Луки медики продовжують лікувати двох пацієнток.

“Госпіталізовані мають травми кінцівок, тулуба, різані рани. Їх стан задовільний, вони одужують”, — каже директор лікарні святого Луки Василь Трунквальтер.

Напередодні, завідувач приймального відділення однієї із лікарень Сергій Іщук розповів про те, як приймали пацієнтів після ракетного удару.

“Після закінчення тривоги перші швидкі почали під’їжджати до нашого приймального відділення, до червоної зони, де пацієнти проходили попередній огляд і отримували першу домедичну допомогу. Це пацієнти, які отримали зовнішні ушкодження обличчя, рук та ніг. Ушкодження осколкові та отримані від ударної хвилі. Більшість пацієнтів мали легкі тілесні ушкодження”, — розповів Сергій Іщук.

За його словами, загалом до їхньої лікарні доправили 21 пацієнта. З них госпіталізували трьох у стані середньої важкості. Всі інші пацієнти відправилися під нагляд до сімейного лікаря на амбулаторне лікування.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.

Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет – у Глинянській та Золочівській. За попередньою інформацією, там травмованих немає.

За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загинули 10 людей, 48 людей отримали різні травми.


Джерело: Суспільне мовлення України