Суспільне мовлення

Влучання у будинок у Львові та пошкоджена підстанція — наслідки ракетного удару

Вночі, 6 липня, Росія атакувала територію Львівщини 10 ракетами типу “Калібр” з акваторії Чорного моря. Сім з них — збили. Три ракети поцілили по Львову. Попередньо, одна — влучила у житловий будинок. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області.

Про це під час брифінгу у “Медіацентрі Україна” повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Три ракети влучили по місту Львову. Пряме влучання у житловий будинок у Львові. Пошкоджена одна з підстанцій. На цей час близько 150 абонентів досі перебувають без електропостачання. Крім того, є руйнування народного дому у Глинянській громаді, вибиті вікна, пошкоджено кілька будинків, а також у Золочівській територіальній громаді. У селах громади також пошкоджені будинки внаслідок падіння уламків ракети”, — розповів Максим Козицький.

Як повідомив Максим Козицький, загинули четверо людей. Наймолодшій дівчині 21 рік, а найстаршій жінці — 95 років. За даними МВС України, 37 людей отримали поранення.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, станом на 08:00 до лікарень Львова госпіталізували 13 людей. Внаслідок ракетної атаки близько 50 помешкань непридатні для проживання.

“Тривають пошукові роботи. Близько 35 будинків зазнали серйозних ушкоджень, а також чотири школи, гуртожитки Львівської політехніки. Дуже багато вибито вікон. Для тимчасового проживання є місця в готелях, також ми розконсервуємо наше модульне містечко у Стрийському парку, яке є поруч біля будинків. Вранці також провели комісію з надзвичайних ситуацій, на якій виділили перші 100 млн грн для відновлення пошкодженого житла”, — сказав Андрій Садовий.

Внаслідок влучання ракети пошкоджені два будинки. Обидва будинки є пам’яткою архітектури місцевого значення.

“Будинок зводили міцний, якби це був панельний будинок, збудований у 1980 роках, він би склався повністю. Цей будинок витримав удар. Ми маємо надію, що його вдасться відбудувати. Інформацію матимемо вкінці дня, коли ДСНС завершить роботу”, — пояснив Андрій Садовий.

На запитання щодо зачинених укриттів у Львові були зачиненими, Андрій Садовий та Максим Козицький відповіли, що укриття по вулиці Стрийській, що неподалік від місця влучання, було відчиненим і там було лише 5 людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У “Дії” можна подати на програму “єВідновлення”, відповідно до якої кожен з постраждалих може написати онлайн-подання. Їх опрацьовує міська комісія, якщо вона підтверджує збитки, то з державного бюджету можна компенсувати до 200 тисяч.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

  • 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львові. Були влучання в об’єкт критичної інфраструктури та житловий будинок.
  • Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, у місті триває пошуково-рятувальна операція. Рятувальники продовжують розбирати завали. Також на місці працюють психологи.
  • Росія атакувала Львівщину десятьма крилатими ракетами “Калібр” — збити вдалось сім з них, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.


Джерело: Суспільне мовлення України