Суспільне мовлення

На Львівщині прощаються із п’ятьма захисниками України

27 червня на Львівщині попрощаються із п’ятьма військовослужбовцями: Сергієм Мартиновичем, Любомиром Соханом, Михайлом Маланчуком, Олесем Гусаком, та Володимиром Борщовським. Про це повідомили у Telegram-каналі Львіської ОВА.

Сергій Мартинович. Колаж: Суспільне Львів

Сергію Мартиновичу було 47 років. Житель міста Стрий, що на Львівщині, у квітні 2022 року став на захист України. За сумлінне виконання бойових завдань був нагороджений грамотою та відзнакою командира 65 ОМбр “Козацький Хрест – За бойові заслуги”. Загинув поблизу населеного пункту Новоданилівка Запорізької області під час виконання бойового завдання. Поховають військовослужбовця у Стрию.

У воїна залишилися донька, син, внучка, сестра і брат, який також захищає Україну.

На Львівщині прощаються із п’ятьма захисниками України

Любомир Сохан. Колаж: Суспільне Львів

Любомиру Сохану було 35 років. Мешканець села Жирова Ходорівської громади служив 18 окремому батальйоні морської піхоти. Загинув 23 червня в районі населеного пункту Старомайське Донецької області під час виконання бойового завдання. Чин похорону відбудеться у селі Жирова.

У Любомира Сохана залишилася мама, дружина та двоє синів.

На Львівщині прощаються із п’ятьма захисниками України

Михайло Маланчук. Колаж: Суспільне Львів

Михайло Маланчук, житель міста Комарно, у 2016-2018 роках був учасником АТО, з березня 2022 року був призваний в лав Збройних сил України.

Від отриманих травм помер у військовому госпіталі Львова. У воїна залишились мама та брати.

На Львівщині прощаються із п’ятьма захисниками України

Олесь Гусак. Колаж: Суспільне Львів

Олесь Гусак – уродженець села Баня Лисовицька Львівської області. Від початку вторгнення РФ доєднався до Добровольчого батальйону територіальної оборони “Свобода”, згодом вступив до складу 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України.

Брав участь у звільненні Ірпеня, Бучі та Гостомеля, згодом боровся з окупантами на території Луганської області. За особистий героїзм указом Президента України був нагороджений орденом “За мужність” III-го ступеня.

Військовослужбовцю було 28 років. Його поховають на Личаківському кладовищі Львова. У воїна залишились дружина, брат, дві сестри, мама та батько, який також боронить державу від загарбників.

На Львівщині прощаються із п’ятьма захисниками України

Володимир Борщовський. Колаж: Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Борщовський – житель міста Золочів, що на Львівщині. Був водієм-радіотелефоністом 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти військової частини. Загинув 22 червня 2023 біля населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області.


Джерело: Суспільне мовлення України