Суспільне мовлення

Поблизу Львова під час руху загорівся автомобіль

Сьогодні, 26 червня, на автодорозі Львів-Тернопіль поблизу селища Підберізці під час руху загорівся легковий автомобіль БМВ. Про це Суспільному повідомив речник Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, повідомлення про пожежу рятувальники отримали о 13:25. За двадцять хвилин її загасили. Автомобіль повністю знищено вогнем. Під час пожежі ніхто не травмувався.

Під час пожежі автомобіль повністю знищений. Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Віталій Туровцев каже, що загорітися авто під час руху може з кількох причин: несправність паливної системи або електросистеми.

Загорітися авто може як влітку, так і взимку. Прив’язки до погоди немає.

“Якщо машина загорілася, потрібно зупинитися, вийти з авто, скористатися вогнегасником і, якщо можливо, відключити акумулятор. Потім зателефонувати до служби 101 та викликати рятувальників”, – каже він.

Рятувальник наголошує, що водію треба вжити всіх заходів, аби з автомобіля вийшли пасажири. Якщо в салоні авто є діти або люди літнього віку, а двері заклинило, то треба їм допомогти.

Також він радить зачинити двері в автомобілі, щоб обмежити доступ кисню до вогню. Це уповільнить горіння.

“Пожежа в автомобілі дуже швидко розвивається. У вас є буквально п’ять хвилин, щоби це все зробити. Якщо затриматися, то є ризик отруїтися продуктами горіння. Від високої температури відбувається коротке замикання, деформація автомобіля”, – розповідає Туровцев.

Тому рятувальник наголошує, що в автомобілі обов’язково мусить бути вогнегасник. Це може бути як порошковий, так і кислотний. Але порошковий краще.

Як поводитися, якщо автомобіль загорівся під час руху, навчають на курсах водіїв. Але на практиці буває, що водії панікують і забувають, що треба робити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними рятувальників, загоряння автомобілів під час руху трапляються не часто – до десяти за пів року.


Джерело: Суспільне мовлення України