Суспільне мовлення

“Кручу педалі, щоб вони жили”: у Львові влаштували велопробіг для допомоги дитячій лікарні

Сьогодні, 25 червня, у Львові вшосте відбувся велопробіг “Кручу педалі, щоб вони жили”. Подію організували, щоб зібрати гроші для Західноукраїнського дитячого медичного центру, де лікують онкохворих дітей. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Цьогоріч велопробіг влаштували, щоб зібрати гроші на реконструкцію та облаштування зони прийому важкохворих дітей у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі. Перший внесок зробили від імені громади Львова — 500 тисяч гривень. Охочі взяти участь в заїзді заздалегідь сплатили благодійний внесок.

“Сідаємо на велосипеди, аби діти, які потрапляють в ЗУСДМЦ у критичному стані, опинялися не серед сірих старих стін, а в привітному, сучасному та комфортному просторі. Для капітальної реконструкції та облаштування зони прийому потрібно 500 000 грн. І лікарі вкотре самовіддано мчатимуть свої ровери вперед, аби накрутити цю суму з усіма”, — повідомили у благодійному фонді “Запорука”.

Велопробіг стартував на площі Ринок. Львівська міська рада

Учасники стартували на площі Ринок. Далі рухались по вулиці Памви Беринди, до проспекту Свободи — площі Різні — проспекту Чорновола — по вулиці Липинського та Хмельницького. Після цього рушили назад до площі Ринок. На фініші як учасники заїзду, так і ті, хто прийшов подивитись, могли взяти участь у благодійній лотереї.

Учасники сплатили благодійний внесок. Його скерують на Західноукраїнський дитячий медичний центр

Учасники сплатили благодійний внесок. Його скерують на Західноукраїнський дитячий медичний центр. Львівська міська рада

До події долучилися сотні львів’ян та гостей міста. Глядачі та учасники спілкувалися та робили світлини.

“Сім років тому розпочалася наша історія щорічних благодійних велопробігів. Ми збираємо всі свої сили, таланти, всю нашу міць і конвертуємо їх у добрі справи. Це допомога дітям. Це вже така наша добра традиція і таке велике родинне свято. Свято допомоги і тепла”, — каже співорганізатор заїзду та співак Арсен Мірзоян.

До події долучилися сотні учасників та глядачів

До події долучилися сотні учасників та глядачів. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У минулі роки велопробіги збирали до мільйона гривень. За ці гроші відремонтували шість палат відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії, три кімнати кабінету функціональної діагностики та придбали п’ять інфузоматів для онкохворих дітей.


Джерело: Суспільне мовлення України