Суспільне мовлення

У Львові обрали нового ректора Українського католицького університету

Сьогодні, 24 червня, в УКУ обрали нового ректора. Ним став доктор філософії Тарас Добко. Досі він обіймав посаду першого проректора в університеті. Про це повідомили у пресслужбі навчального закладу.

У березні отець Богдан Прах, який очолював університет майже 10 років, повідомив, що з липня залишає посаду ректора. Таке рішення він ухвалив через завершення другого строку на посаді. Тому сенат УКУ оголосив конкурс та сформував комітет для проведення виборів. Сьогодні відбулося таємне голосування. Ректором став доктор Тарас Добко.

“Ми живемо в борг, коштом позиченого часу, здобутого для нас нашими захисниками і захисницями. Це має бути продуктивний час, де нашим першочерговим завданням як академічної спільноти є генерувати надію – візію майбутнього нашої країни і спроможність її втілювати. Як заповів нам Патріарх Любомир Гузар: “Нам не можна і не треба втрачати надії на кращі часи. Замість того, аби зневіритися – беріться до роботи”, – каже новообраний ректор УКУ Тарас Добко.

Тарасу Добку — 52 роки. Чоловік народився у Львові. У 2003 році здобув ступінь доктора філософії (Ph.D.) з відзнакою в Міжнародній академії філософії у князівстві Ліхтенштейн. У 2011 році пройшов нострифікацію на ступінь кандидата філософських наук зі спеціальності “Етика” в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Тричі проходив наукове стажування в Інституті європейських досліджень Нановіка, Університет Нотр-Дам, США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Науковець викладає в Українському католицькому університеті 25 років. Також викладав курси з філософії в Львівському національному університеті ім. Івана Франка, Центрі розвитку магістерських і докторантських програм, Василіанському інституті філософсько-богословських студій імені митр. Йосифа В. Рутського та інших закладах. З 2008 року був першим проректором УКУ. На цій посаді відповідав за управління університетом, стратегічне планування і розвиток, кадрову політику, студентське життя і громадянське служіння.


Джерело: Суспільне мовлення України