Суспільне мовлення

“Міста та їхні герої”: у Львові презентують фільм про героїзм українського народу

Сьогодні, 24 червня, у Львові презентують кіноальманах з шести документальних стрічок “Міста та їхні герої”. Харків, Миколаїв Чернігів, Охтирку, Баштанку та Іванків у часи війни покажуть через історії шести героїв — їх мешканців. Показ — безкоштовний. Про це повідомили у пресслужбі проєкту “Міста та їхні герої”.

Режисерами кіноальманаху є Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко. Кожен фільм, за словами організаторів, розкриває історію волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців.

У Миколаєві своєю історією ділиться підприємець-пивовар Дмитро Волощенко, який став одним з найвідоміших волонтерів у місті. Про Харків розповідає акторка театру ляльок Олена Озерова. Від початку повномасштабного вторгнення жінка поміняла свою квартиру на приміщення Театру Ляльок, який перетворився на гуманітарний центр.

“Про те, як вистояла Баштанка та як 100 баштанців змогли змінити хід бойових подій всієї війни на південному напрямку у свій період часу, говорить міський голова Баштанки Олександр Береговий. Історія маленької Охтирки, яка стала кісткою в горлі завдяки зусиллям ЗСУ та громади міста, ілюструється розповідями Павла Ігнатченка звукорежисера, активіста вуличних культур, який перетворив свою студію на пошивочний цех з виробництва військових аптечок”, — йдеться у повідомленні

Фільм про Чернігів супроводжують коментарі приватного охоронця Артема Ракітіна. Чоловік став провідником для десятків тисяч людей, які прагнули виїхати з Чернігова під час облоги та активних бойових дій в передмісті. Ще один герой проєкту Геннадій Попенко. До 2022 року він був актором та ведучим, а після того, як пережив із сім’єю окупацію Іванкова, став бійцем тероборони та активним учасником життя громади.

Постер фільму. Пресслужба проєкту “Міста та їхні герої”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прем’єра фільму у Львові відбудеться о 16:00 у “!FESTrepublic”, на вулиці Старознесенська 24-26. Вхід вільний, за обов’язковою попередньою реєстрацією.


Джерело: Суспільне мовлення України