Суспільне мовлення

Віктор Легкодух привіз до Львова спортивне “золото”

Три золоті медалі здобув львів’янин Віктор Легкодух під час чемпіонату України з легкої атлетики. Як розповів Суспільному спортсмен, він змагався у категоріях зі штовхання ядра, метання диска та списа.

Віднедавна учасник “Ігор Нескорених” та “Ігор Воїнів” відійшов від ветеранського спорту та увійшов до складу паралімпійської збірної України з легкої атлетики.

“Основний мій вид спорту – штовхання ядра. Метання диска та списа я тільки починаю тренувати”, – говорить він.

Під час цьогорічних змагань спортсмену вдалося поліпшити свій результат: штовхнув ядро на 8 метрів 19 см.

“Для мене основним було показати результат зі штовхання ядра. Він є у паралімпійських іграх. А спис і диски я почав тренувати тому, що на чемпіонатах світу є й ці види спорту. Тому треба себе готувати до цього”, – каже Віктор Легкодух.

Також нещодавно спортсмен отримав міжнародну класифікацію для участі у міжнародних змаганнях. Для того, щоб її здобути, він взяв участь у відкритому чемпіонаті Італії Гран-прі Єзоло-2023.

“З цих змагань я привіз “бронзу”. Хоча основне завдання було – здобути міжнародну класифікацію. Цей процес був доволі непростий”, – говорить він.

Зараз Віктор готується до участі у чемпіонаті світу, який відбудеться у Франції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Бойовий шлях спортсмена розпочався з перших днів російської агресії в Україні навесні 2014 року. Після важкого мінно-вибухового поранення у серпні того ж року та тривалої реабілітації почав займатися спортом. На змаганнях “Ігри воїнів” Віктор здобув для України 7 медалей – 4 золотих, 2 срібні та одну бронзову.


Джерело: Суспільне мовлення України