Суспільне мовлення

“Візьми собаку на роботу”: як львів’яни долучилися до акції

У Львові відбулася акція “Візьми собаку на роботу”. Львів’ян закликали провести робочий день з домашнім улюбленцем. Традицію раз на рік брати тварин до офісу в Україні започаткував виробник харчування для собак і котів. Вперше акцію провели у 2013 році у Львові. Як це відбувалося цьогоріч, дізнавалося Суспільне.

Романа Самокіш працює на телебаченні режисером монтажу. Сьогодні прийшла на роботу з одним із своїх собак – Каролем. Пес у Романи живе вже сім років, поранену тварину жінка забрала з вулиці. На роботі Кароль у неї вперше.

“Раз вже є такий день, така нагода, вони і так нічим не зайняті сидять і чекають на нас з роботи, а так можна показати песикові, де я діваюся, де я цілий день є, щоб вони не переживали”, — каже Романа Самокіш.

Романа Самокіш з Каролем. Суспільне Львів

А це офіс компанії, яка займається кормами для домашніх тварин. Олена Голуб працює разом із Барні.

“Коли Барні приходить в офіс, він бігає по всіх кабінетах, з усіма вітається, всі його тіскають. Всі його погладять і він йде на своє місце спати, а колеги далі працюють. Він їм періодично робить таку розрядку від роботи”, — каже працівниця компанії.

Олена Голуб та Барні

Олена Голуб та Барні. Суспільне Львів

Олена Голуб з домашнім улюбленцем

Олена Голуб з домашнім улюбленцем. Суспільне Львів

Щодня на роботу в офіс зі своїм собачкою Флафі приходить і Анна Слоїк.

“Така цікава історія, що в нас з ним День народження в один день. Я про це дізналася, коли його мені привезли, і це було дуже неочікувано і приємно. Флафі дуже прив’язаний до мене. Йому самому вдома сумно, страшно, тому ми кожного дня приходимо разом в офіс, колеги не проти, всі тільки задоволені. Він допомагає справлятись з робочими стресами, можна відволіктися на щось приємне, насправді дуже допомагає в роботі як мені, так і моїм колегам”, — каже жінка.

Анна Слоїк з Флафі

Анна Слоїк з Флафі. Суспільне Львів

Понад 80 відсотків працівників цієї компанії мають своїх домашніх тварин і можуть приходити з ними на роботу не раз на рік, а щодня, розповідає директорка з комунікації Катерина Ковалюк.

“Собака завжди сумує, коли господаря немає вдома. Відповідно забрати на роботу – це дуже добре для песика, але разом з тим це дуже гарно для господаря. Наша практика показала, ми уже 11 років в Україні дружні до тварин і не раз на рік, а на постійній основі, що це дуже класно впливає на атмосферу в колективі. Люди виходять на прогулянки з песиками, навіть позичають один в одного песика, аби вийти на двір. І звичайно тактильний контакт, коли ти гладиш песика, це розпружує і додає позитивних емоцій, і це науково доведений факт”, — каже Катерина Ковалюк.

Собака Флафі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Собака Флафі. Суспільне Львів


Джерело: Суспільне мовлення України