Суспільне мовлення

На Львівщині для огляду виставили знищену російську техніку

Знищену російську техніку виставили для огляду у центрі Стрия. Як повідомив Суспільному командир громадського формування “Стрийська сотня” Василь Здирко, це броньована техніка, яку на Лиманському напрямку знищили бійці, які родом зі Стрия. За допомогою такої виставки, зокрема, збирають гроші для тих військових, які залишаються на передовій.

На площі розмістили гусеничний тягач та броньований “Тигр”. Техніку на Львівщину привіз командир громадського формування Стрийська сотня Василь Здирко.

“Це є російський броньований “Тигр”. Вони їх пригнали в Україну дуже велику кількість з початку повномасштабної війни. Казали, що він дуже броньований, дуже стійкий і має велику прохідність. Та, як бачите, за допомогою іноземного ленд-лізу наші бійці з батальйону “Карпатська Січ” з N-Law влучили. Ракета попала в дах. Там видно, як метал ввігнувся в кузов. І все згоріло”, — розповідає командир громадського формування Стрийська сотня Василь Здирко.

Підбитий російський броньований “Тигр” на виставці у Стрию Львівської області. Фото: Суспільне Львів

Знищили їх бійці добровольчого батальйону “Карпатська Січ”.

“Ця техніка була знищена під час звільнення земель наших на Лиманському напрямку бійцями батальйону “Карпатська січ”. Там служать багато наших стриян, які з перших днів пішли добровольцями в цей батальйон. І в ході бойових дій, успішних операцій вони знищили тут техніку”, — каже Василь Здирко.

Бойові машини — частина місцевого музею, який присвячений українсько-російській війні.

“Це залишки від російського МІГа, який наші захисники збили на Лиманському напрямку. Там механізм, який відкриває підкрилки, для зльоту, для зниження”, — додає Василь Здирко.

На Львівщині для огляду виставили підбиту російську техніку

Залишки російського МІГа на виставці у Стрию Львівської області. Фото: Суспільне Львів

За допомогою техніки на площі збирають гроші для тих бійців-стрийчан, які захищають Україну на передовій.

“Це потрібно для того, щоб всі розуміли, що війна триває. Що нічого відпочивати, треба максимально збирати гроші, донатити, збирати на ЗСУ і підтримувати наш дух. Такий яскравий приклад, що хлопці з передової показують нам, як відбувається війна”, — каже заступник міського голови Стрия Андрій Стасів.

Наступним експонатом для таких виставок та для музею до Стрия планують привезти один із підбитих російських танків. За словами Василя Здирка, зараз організовують процес доставки його на Львівщину.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України