Суспільне мовлення

У реабілітаційному центрі “Незламні” працюватимуть над відновленням зору пацієнтів

У Львові на базі реабілітаційного центру “Незламні” працюватимуть над відновленням зору пацієнтів, які отримали травми через російське вторгнення. У п’ятницю, 23 червня, керівник центру Олег Самчук та співзасновник громадської організації “Побачити перемогу” Владислав Єщенко підписали відповідний меморандум про співпрацю.

Сапер Владислав Єщенко втратив зір через вибух міни під час оборони Бахмуту. За його словами, під опікою організації перебувають 30 людей.

“Я знаю проблеми з якими ми, незрячі або слабозорі, стикаємось і я знаю як важко на початку. Я знаю як важко, коли проходиш медичну реабілітацію, як важко боротись з певним моральним станом, коли приходить усвідомлення, що це вже не зміниться. Тому в один момент прийшла ідея всі ті навички, які я отримав з моменту як став незрячим, направити в правильне русло”, — каже співзасновник громадської організації “Побачити перемогу” Владислав Єщенко.

Керівник Першого територіального медоб’єднання Львова Олег Самчук додав, що у Львові в лікарні таких пацієнтів є п’ять.

“Ми маємо зробити перші кроки. Це: реабілітувати, підлікувати те, що можливо врятувати і створити базу світових наукових досліджень. На жаль, у нас буде більшати кількість таких пацієнтів, тому що мінно-вибухова травма призводить не тільки до уражень рук чи ніг, частин, які не покриті бронежилетом, а і обличчя та очей”, — каже Олег Самчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це місце, де дорослим та дітям, які отримали травми внаслідок війни, надаватимуть комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Центр працює на базі Першого медичного об’єднання Львова — найбільшої медичної установи України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча. Там мають протезувати та реабілітувати українців. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.


Джерело: Суспільне мовлення України