Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть двох бойовиків так званої “ЛНР”, які потрапили у полон

Двох жителів Луганської області, які добровільно перейшли на бік РФ, судитимуть на Львівщині. За даними слідчих, вони брали участь у бойових діях проти України. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ у Львівській області.

Слідчі встановили, що у лютому 2022 року двоє луганчан “присягнули на вірність” РФ та воювали проти України.

Вони служили у складі 204 стрілецького полку терористичної організації “Народної міліції ЛНР”. Один з них обіймав посаду помічника гранатометника, а інший — стрільця-радіотелефоніста.

“Забезпечували охорону на блокпостах, контрольно-пропускний режим та здійснювали перевірку документів цивільних громадян, а також огляд їхніх автомобілів. Окрім цього, вони виконували обов’язки по облаштуванню та укріпленню вогневих позицій військових РФ для ведення бою, облаштуванню окопів та будівництві бліндажів”, — йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

У березні 2023 року, під час бойових дій на Бахмутському та Сєвєродонецькому напрямках Сили оборони України взяли їх у полон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обвинувальні акти стосовно громадян України за фактами державної зради, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України) скерували до суду. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.


Джерело: Суспільне мовлення України