Суспільне мовлення

“Їм потрібен дім”: як у Львові адаптуються тварини з Херсона

До Львова привезли тварин, яких врятували із затопленої частини Херсонщини. Із гуманітарною місією на південь України їздили волонтери зі Львова. Зокрема, із львівської Домівки врятованих тварин. Як повідомив керівник притулку Орест Залипський, зараз вони адаптуються у Львові та їм уже шукають родини.

Це кошенятко із Херсону. Воно ще не має клички, але вже має сім’ю. Сьогодні його додому забирає студент Анатолій Кирильчук. Хлопець — майбутній ветеринар.

Кошеня з Херсону. Суспільне Львів

“Їм зараз потрібен будинок після пережитого. І їх так само тут забагато. Треба звільнити притулок і для інших тварин. Кажуть, що котики, у яких три кольори, приносять щастя в будинок, удачу в дім, тому саме цей. Та ще й пухнастий, мені такі котики подобаються”, — каже господар кішки Анатолій Кирильчук.

Взяти в родину тваринку, яку евакуювали, можна уже зараз. Але, як розповідає працівниця Домівки врятованих тварин Анастасія Мунтянова, потрібно розуміти, що у тварин стрес і їм потрібна адаптація та увага.

"Їм потрібен дім": як у Львові адаптуються тварини з Херсона

“Їм потрібен дім”: як у Львові адаптуються тварини з Херсона. Суспільне Львів

“Тварина не розуміє, куди її забирають чужі їй люди. Відповідно, вони стресують, не розуміють, що коїться. І тому зараз певний проміжок часу вони мають адаптуватися в нас. Після чого вже будемо видавати їх на вигул, людям гуляти. Проте вони вже шукають родини”, — каже працівниця Домівки врятованих тварин Анастасія Мунтянова.

За словами керівника Домівки врятованих тварин Ореста Залипського, до Львова з півдня привезли понад 70 собак та майже сотню котів. Загалом допомагали евакуювати тварин майже десяток волонтерів Домівки.

"Їм потрібен дім": як у Львові адаптуються тварини з Херсона

“Їм потрібен дім”: як у Львові адаптуються тварини з Херсона. Суспільне Львів

“Це коти і собаки, які там, у Херсоні були бродячими. Це тварини, які були там у притулках, до яких підходила вода. І тварини, яких безпосередньо забирали із затоплених територій Херсону. В більшості звертались місцеві, які знали, де їхні будинки і де їхні тварини. Це багатоповерхівки, які затоплені до другого поверху”, — каже Орест Залипський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щоб взяти таку тваринку в родину, потрібно пройти співбесіду у Домівці врятованих тварин та підписати відповідний договір.


Джерело: Суспільне мовлення України