Суспільне мовлення

На Львівщині фермер готовий взяти на перетримку тварин з Півдня України

Фермер Ігор Сабадаш зі Львівщини пропонує безкоштовно прийняти на перетримку тварин, яких евакуювали з півдня України. Ферма розташована у селі Мшана, що за декілька кілометрів від Львова. Там можуть розмістити до 100 голів великої худоби — корів та коней.

Ігор Сабадаш отримав поранення на фронті, а зараз займається фермерством. Чоловік розповів, що готовий надати тимчасовий прихисток тваринам із затоплених чи прифронтових регіонів готові на Львівщині.

Тварини з ферми Ігоря Сабадаша під час випасу. Суспільне Львів

“Я вирішив так вчинити, адже торік мені допомогли. Коли почалася війна, я залишив своє стадо худоби без нагляду, поїхав воювати. Чужі люди долучилися, друзі допомогли зберегти то стадо, поки мене не було. Через два місяці війни я був поранений і довгий час я не міг працювати на цій фермі. І люди врятували мені поголів’я”, — каже фермер Ігор Сабадаш.

У володінні Ігоря Сабадаша — 100 гектарів пасовища. Він додає, що за потреби зможе прийняти тварин не лише з півдня, а й зі сходу — з прифронтових регіонів.

На Львівщині фермер готовий взяти на перетримку тварин з Півдня України

На Львівщині фермер готовий взяти на перетримку тварин з Півдня України. Суспільне Львів

“Я вирощую тварин м’ясного напрямку — велику рогату худобу. Але попри те маю коні, поні. І є навички, як з тим обходитися. Таких тварин ми б могли прийняти, саме велику рогату худобу. Якщо з молочним напрямком — треба буде підкорегувати щодо доїльного цеху, бо в нас його немає. Але не проблема, якби треба було щось таке зробити, то я в змозі буду допомогти”, — каже Ігор Сабадаш.

Відучора, 6 червня, почалася евакуація українців з міст та сіл, які підтопило внаслідок підриву Каховської ГЕС. А жителі Херсона та області рятують своїх тварин. Зокрема, домашню худобу та птицю з підтоплених домогосподарств.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Російські війська підірвали Каховську ГЕС. Масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення наразі уточнюються, повідомив в Telegram речник оперативного командування “Південь” Владислав Назаров.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині евакуюють людей з потенційних зон затоплення на правобережній частині Херсонщини — з сіл Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон.

За повідомленням Енергоатому, стрімке зниження рівня води в Каховському водосховищі є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Наразі ситуація на станції під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна ініціювала засідання Радбезу ООН через підрив росіянами Каховської ГЕС.


Джерело: Суспільне мовлення України