Суспільне мовлення

Думала, що набрала вагу: львівські лікарі видалили жінці 13-кілограмову пухлину

У Львові прооперували жінку із Чернівецької області. Медики видалили 53-річній пацієнтці пухлину вагою 13 кілограмів. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Ірина з міста Хотин, що у Чернівецькій області. Жінка працює вчителем. Близько чотирьох років тому в неї на яєчнику з’явився новоутвір, але Ірина про нього не знала, адже пухлина зростала безсимптомно. Проте жінка поступово набирала вагу, а у березні 2023 року пухлина стрімко збільшилась.

“Ірина вже не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти. Болі виснажували жінку. Але вона терпіла і все ще не йшла до лікаря. А пухлина продовжувала збільшуватись”, — йдеться у повідомленні.

Команда медиків лікарні Святого Пантелеймона у Львові оперує 53-річну Ірину з міста Хотин Чернівецької області. Фото: Перше ТМО Львова

Все ж таки Ірина звернулась по медичну допомогу. Місцеві лікарі доправили жінку до реанімації. Оперувати її вирішили у львівській лікарні Святого Пантелеймона.

“Жінка потрапила до нас в стабільно-важкому стані з деформованим животом, втратою м’язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині”, — кажуть у медзакладі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Медики вирішили одразу оперувати жінку і видалили пухлину вагою 13 кілограмів та розміром 35 на 25 сантиметрів. За словами лікарів, Ірині пощастило, адже пухлина не розповсюдилась на сусідні органи. Операція тривали 2 години та минула успішно. За результатами гістології, новоутвір був доброякісний. Тому додаткової терапії Ірина не потребує.


Джерело: Суспільне мовлення України