Суспільне мовлення

У Львові запрацюють ще два світлофори: локації

У Львові 9 травня запрацюють два світлофори: на перехресті вулиць Б. Хмельницького–Кукурудзяна та вулиці Б. Хмельницького–АС-2 . Про це повідомили на Facebook-сторінці “Львівавтодору”.

Світлофор на перехресті вулиць Б. Хмельницького–Кукурудзяна спочатку запустять у тестовому режимі. 6 травня також тестували світлофор біля АС-2. До вечора 9 травня обидва світлофори мають запрацювати повноцінно.

Вони працюватимуть в режимі адаптивного керування та координації.

“Це означає, що тривалості дозвільних сигналів будуть залежати від інтенсивності транспортних потоків: якщо з певного підходу до перехрестя відеодетектором не буде зафіксовано наявності транспортних засобів, то дозвільний сигнал для даної фази руху буде перерваний і відповідно буде ввімкнута та фаза регулювання, де накопичився транспорт”, — йдеться у повідомленні.

Також для пішоходів на світлофорі встановлена кнопка, її можна натиснути щоб пришвидшити ввімкнення зеленого сигналу. Завдяки світлофорам ці проїзні ділянки мають стати безпечнішими.

“Зменшиться завантаженість кільця вул. Б. Хмельницького–вул. Липинського–вул. Кукурудзяна, оскільки пішоходи будуть мати окрему фазу руху, коли їм буде дозволено рух (уникнемо поодиноких неорганізованих переходів через проїзну частину)”, — кажуть у ЛКП “Львівавтодор”.

Крім того, громадському транспорту, який виїжджає з території АС-2 буде надаватися перевага.

Схема організація дорожнього руху. Фото: ЛКП “Львіватодор”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відповідно до схеми організації дорожнього руху, маневр повороту ліворуч з вул. Б. Хмельницького до ТЦ “Епіцентр” є забороненим. Також під час виїзду з ТЦ “Епіцентр” водіїв просять не ігнорувати дорожній знак 4.2 “Рух праворуч” та дорожню розмітку 1.1 (суцільна лінія розмітки).


Джерело: Суспільне мовлення України