Суспільне мовлення

Отруєння чадним газом у Львові: медики розповіли, як почуваються діти

У львівській лікарні перебувають на лікуванні двоє дітей, які отруїлися чадним газом ввечері, 6 травня. Пацієнтам 4 та 7 років. Зараз їхній стан задовільний, дітям проводять процедури баротерапії, повідомили Суспільному у пресслужбі Першого територіального медоб’єднання Львова.

“Діти перебувають у нашій дитячій лікарні Св. Миколая з високим рівним карбоксигемоглобіну у крові під спостереженням спеціалістів. Їм проводять постійний моніторинг показників крові, а також процедури баротерапії”, — повідомили у медзакладі.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, 6 травня близько 20:42 у квартирі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Генерала Чупринки отруїлися чадним газом 37-річна жінка та її діти – 7-річна дівчинка та 4-річний хлопчик.

Як уточнили у лікарні, жінка з дітьми отримує всю необхідну медичну допомогу.

Загалом від початку року в місті зафіксували 27 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 53 людини, з них 16 — діти. Одна людина загинула.

Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Якщо стався вибух, пожежа або отруєння, слід зателефонувати в одну з міських служб:

  • швидку допомогу — 103,
  • пожежну — 101,
  • газову — 104,
  • поліцію — 102.

Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аби запобігти отруєнню має бути притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення — через вікно, двері та вентиляційний канал. Він має бути постійно прочищений, у ньому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — газові котли чи колонки тощо, комин також має бути чистим. В таких приміщеннях не можна використовувати електричні вентилятори. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.


Джерело: Суспільне мовлення України