Суспільне мовлення

На Львівщині захисники з інвалідністю можуть отримати фінансову допомогу: як її оформити

На Львівщині військові, які захищали Україну та мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни, можуть отримати матеріальну допомогу з обласного бюджету на реабілітацію. Як її отримати, пояснив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, щоб отримати допомогу, потрібно мати реєстрацію на території Львівської області та статус особи з інвалідністю внаслідок війни. Так людям з інвалідністю першої групи надаватимуть 25 тисяч гривень, другої — 15 тисяч, третьої — 10 тисяч.

“Як отримати матеріальну допомогу? У відділ соціального захисту населення у громаді за місцем проживання потрібно подати заяву, копію посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, копію документа, що підтверджує безпосередню участь у війні, копію індивідуальної програми реабілітації, копію паспорта та ідентифікаційного номера, реквізити особового банківського рахунку”, — каже начальник Львівської ОВА.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Таку матеріальну допомогу надаватимуть раз на рік. На реабілітацію можна поїхати з дружиною чи чоловіком. Дізнатися більше про програму можна у відділі соціального захисту захисників і захисниць України та членів їхніх сімей.


Джерело: Суспільне мовлення України