Суспільне мовлення

Майже 90% туристів у Львові — українці. З яких міст найчастіше приїжджають

Майже 90% туристів у Львові — українці, які не планують відпочинок заздалегідь. Про це Суспільному розповіла керівниця міського управління туризму Христина Лебедь. За її словами, гості перебувають в місті переважно 2-3 дні, а іноземці відвідують Львів здебільшого, як волонтери.

Богдан із мамою Діаною відпочивають на площі Ринок. Вони родом із Павлограда, на Дніпропетровщині. Хлопець вже 7 років живе у Львові, маму запросив на кілька днів в гості та показував їй місто.

“Показував центр міста, різні парки, наприклад, парк Культури, Стрийський, або Алтайки. Також гуляли недуже популярним місцям, наприклад, у Франківському районі, там такі дуже милі вулички, і їй це дуже сподобалося”, — розповідає Богдан.

Житель Львова Богдан на погулянці містом. Фото: Суспільне Львів

“Львів завжди зустрічає дуже радо, я дуже люблю Львів. Я просто приїхала за настроєм, бо вдома трошки страшно, тут відпочила”, — говорить туристка Діана.

Майже 90% туристів у Львові — українці

Житель Львова Богдан разом із мамою Діаною. Фото: Суспільне Львів

Також частина людей приїхали із польського міста Краків. Каміль Хабер розповідає, встигли відвідати Львівську оперу, Личаківський цвинтар, Вірменську церкву та інші пам’ятки архітектури. Попри війну, приїхали на 5 днів.

“Не боялися, щоправда були певні перестороги, бо відомо, що через війну є певні загрози, але зважаючи на те, що Львів є досить далеко від територій, де ведуться бойові дії, ми вирішили ризикнути і виявилося, що не даремно, бо місто — дуже гарне”, — каже турист Каміль Хабер.

Майже 90% туристів у Львові — українці

Турист із Польщі Каміль Хабер на екскурсії у Львові. Фото: Суспільне Львів

Найбільшою популярністю користуються тури вихідного дня, розповідає менеджер із туризму Святослав.

“Щодо екскурсій містом, значно більше учасників приходить на пішохідні екскурсії, ніж, наприклад, у попередній місяць, ну і автобусні екскурсії містом теж добре формуються групи”, — каже менеджер з туризму Святослав .

Майже 90% туристів у Львові — українці

Площа Ринок у Львові. Травень 2023 року. Фото: Суспільне Львів

Протягом тижня до центру туристичної інформації звертаються в середньому 300 людей, розповідає керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

“Люди не планують заздалегідь свій відпочинок. Вранці ще можуть бути відкриті броні у готелі чи місця у туристичних мандрівках, а вже за кілька годин до обіду вони можуть заповнитися. Гості — українці. Основні міста, з яких до Львова приїжджають: Київ, Одеса, Запоріжжя, Харків. І, звичайно, ми зустрічаємо іноземців, їх вкрай менше, ніж було в попередні роки, до коронавірусу та до початку повномасштабного вторгнення, однак є гості з Польщі, Великобританії, Нідерландів, іноді Ісландії”, — говорить керівниця міського управління туризму Хриснина Лебедь

За словами Христини Лебедь, здебільшого туристи перебувають у Львові 2-3 дні.

Читайте також

У Львові готуються зустрічати туристів на зимові свята

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Люди скучили за театром”. Як змінився туристичний Львів від початку війни


Джерело: Суспільне мовлення України