Суспільне мовлення

Річка руйнує дорогу у селі Мельнич: управління водних ресурсів звернулося до Кабміну щодо фінансування

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну звернулося до Кабінету Міністрів щодо першочергового фінансування робіт у селі Мельнич Стрийського району, де гірська річка Свіча руйнує дорогу. Про це Суспільному повідомив начальник цього управління Роман Туцький.

За словами Романа Туцького, причина обвалу — повені і паводки.

“Гірська річка мандрує. Ми зі своєї сторони в межах компетенції направили це на першочергове фінансування, але у зв’язку з військовим станом ми не можемо сказати, чи це буде профінансовано. Це визначається на рівні Кабінету Міністрів”, — каже начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Роман Туцький.

Як повідомив виконувач обов’язків старости села Мельнич Петро Камінський, неподалік від провалля є газопровід. А до найближчого будинку від краю дороги — близько 15 метрів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Дорога поблизу річки Свіча у селі Мельнич почала руйнуватися раптово і за кілька днів стала не проїзною. Від краю провалля до її огорожі — 5 метрів. До будинку — близько 15.
  • Місцеві мешканці позначили провалля стрічкою, аби ніхто не провалився у нічний час. Дорогу закрили для проїзду. На місці працювала комісія. Як повідомив виконувач обов’язків старости села Мельнич Петро Камінський, вона обстежила ділянку та визнала її аварійною.
  • Висновок — потрібно провести руслорегулючі та берегозакріплюючі роботи.


Джерело: Суспільне мовлення України