Суспільне мовлення

Кордон з Польщею напередодні Великодня: яка ситуація

Цьогоріч напередодні великодніх свят черг у пунктах пропуску з Польщею
немає. За словами прикордонників, незначні черги можуть виникнути після свят. Суспільне побувало у пункті пропуску “Шегині”.

Марії не було вдома майже пів року. Жінка повертається з Польщі, де працює, додому на Великдень. Перетинає кордон у пункті пропуску “Шегині”. Каже, черг на в’їзд в Україну немає. Тож довго чекати на оформлення не довелося.

“Черг немає, трохи більша черга tax free, а якщо ти просто їдеш додому, то немає черги. Так що — супер, легко і швиденько, на польському кордоні 5 хвилин зайняло. Тепер український кордон і все — додому святкувати. Я в Польщі вже чотири роки, їду відвідати бабцю і назад”, — каже Марія.

Марія перетинає кордон у пункті пропуску “Шегині”. Фото: Суспільне Львів

Житель Житомира Іван теж повертається з Європи. В Україні не був рік і три місяці, виїхав за кордон ще до початку повномасштабної війни.

“Я не вертаюсь на Пасху, я вертаюсь просто додому. Повертаюсь додому, тому що там мої рідні, мене чекають, а там — буде, як буде” — говорить житель Житомира Іван.

Кордон з Польщею напередодні Великодня: яка ситуація

Житель Житомира Іван. Фото: Суспільне Львів

Черг немає і на виїзд з України.

“Ми їдемо з Дніпра. Дуже задоволені, що мало машин, що ми можемо перетнути кордон, тому що діти їдуть навчатись і ми дуже поспішаємо. Дуже переживали, що будуть черги, а черг немає і ми дуже задоволені”, — говорить жителька Дніпра Ірина.

Кордон з Польщею напередодні Великодня: яка ситуація

Жителька Дніпра Ірина. Фото: Суспільне Львів

За словами старшого зміни прикордонних нарядів у пункті пропуску “Шегині” Івана Гателяка, черги немає ні з легкових авто, ні з вантажних.

“Транспортних засобів на виїзд немає, черга відсутня, як вантажних транспортних засобів, так і легкових транспортних засобів. Стабільна ситуація: кілька транспортних засобів на смугах руху, більше немає транспортних засобів. Ажіотаж щодо в’їзду-виїзду автомобілів невеликий”, — розповідає старший зміни прикордонних нарядів у ПП “Щегині” Іван Гателяк.

Кордон з Польщею напередодні Великодня: яка ситуація

Фото: Суспільне Львів

Ситуація на українсько-польському кордоні напередодні Великодня спокійна і на інших пунктах пропуску, каже начальник відділу прикордонного контролю 7 прикордонного загону Іван Баран.

“Я думаю, п’ятниця-субота, неділя буде збільшення на в’їзд, але це буде незначне. У зв’язку з тим, що усі пункти пропуску функціонують в нас активно, то збільшення, накопичення на виїзд буде понеділок-вівторок, після свят, але накопичення буде незначне”, — каже начальник відділу прикордонного контролю 7 прикордонного загону Іван Баран.

Читайте також

Визначають пропускну здатність. На Львівщині запрацював ПП “Нижанковичі-Мальховіце”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині відкрили оновлений пункт пропуску “Краківець-Корчова”


Джерело: Суспільне мовлення України