Суспільне мовлення

У Львові приготують великодні сніданки для потребуючих

У трьох локаціях Львова приготують великодні сніданки для потребуючих. Мешканців громади у потребі пригощатимуть в Українському католицькому університеті, Центрі для бездомних, а також модульному містечку, що на Сихові. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Частування в приміщенні студентської трапезної УКУ розпочнеться приблизно о 9:30. Гості куштуватимуть традиційні страви: паску, яйця, м’ясні наїдки, бурячки з хроном та узвар. Перед цим відбудеться спільна молитва та освячення пасок. Там зможуть поїсти до 200 мешканців Львівської громади, які перебувають у потребі.

Великодній стіл також накриють для півсотні людей, які не мають домівки, працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб. Там проводять святковий сніданок щороку.

“Будуть усі традиційні великодні українські страви: паска, яйця, ковбаса, хрін, борщ,  узвар, солодощі та інші наїдки. Розпочнеться трапеза орієнтовно о 9:00 год. До організації традиційно долучилися релігійні громади Львова, благодійники та підприємці”, — кажуть в установі.

Традиційний великодній почастунок організують і для переселенців, які мешкають у модульному містечку на Сихові. У неділю о 12:00 обід відбудеться у кухонному приміщенні кожного модульного будинку. Страви приготують у Салезіянському Згромадженні УГКЦ. Також додатково для кожної родини ще й підготують пакунок, у якому буде ковбаса, шинка, яйця та хрін. Паски родинам, які там мешкають, а також у прихистках на вулиці Кривоноса та Тернопільській, передадуть напередодні, у суботу. Святковій трапезі передуватиме спільна великодня молитва.

Читайте також

Встановили новий рекорд. У Львові створили найбільший в Україні тризуб з пасок

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Паски для захисників: львів’ян запрошують підтримати військових, які перебувають на лікуванні


Джерело: Суспільне мовлення України