Суспільне мовлення

У Львові попрощалися із трьома захисниками України: що про них відомо

Сьогодні, 11 квітня, у Львові попрощалися із Тарасом Чучманом, Романом Мельником та Валерієм Тарасенком. Воїнів поховали на Личаківському кладовищі.

Тарас Чучман народився у Львові. Чоловік здобув освіту в Західноукраїнському колегіумі за спеціальністю “правознавство”. Із 2006 року Тарас займався відеографією. Його проєкт “Повсталий степ” у 2016 році визнали найкращим відеороликом на тему війни з Росією. Фахівець розробляв навчальні відеотренінги для ІТ-компаній. Займався збором грошей для потреб дітей з онкологічними захворюваннями та безпритульних тварин. Був фанатом футбольного клубу “Карпати”.

Із перших днів повномасштабного вторгнення чоловік зголосився захищати Україну. Тарас Чучман увійшов до лав 2 окремої Галицької бригади Національної гвардії України. Боровся із військами РФ на території Донеччини. Військовий загинув 4 квітня. Йому було 40 років.

Тарас Чучман. Львівська міська рада

У захисника залишилися дружина, троє дітей, батько та сестра.

“Тарас — була така патріотична, відповідальна людина, яка жила своїм районом, яка любила Україну. Цей чоловік з перших днів пішов добровольцем захищати рідну Україну. При тому, що мав трьох дітей, які ще неповнолітні. І не побоявся, вступив в лави ЗСУ. Він дуже добре керував дронами. І от коли він поїхав на передову, одна з його місій була також керувати дронами, дивитись за противником”, — каже друг загиблого Олег Пижів.

Прощання біля Гарнізонного храму

Прощання біля Гарнізонного храму. Суспільне Львів

Роман Мельник родом зі Львова. Здобув освіту в Львівському професійному політехнічному ліцеї. Чоловік протягом 1999-2001 років проходив військову службу в лавах Національної гвардії України у Криму та здобув звання “молодший сержант”. У мирний час Роман працював заступником керівника будівельної дільниці.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Роман Мельник вступив до лав 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Брав участь в обороні Авдіївки та Бахмута.

Військовий загинув 1 квітня. Йому був 41 рік.

“Роман пішов 8 березня. Минув рік, як він пішов воювати за Україну. На жаль, лишилися син, дві дівчинки-двійнята і дружина Дана. Батьки також. Наразі ще є двоє братів, які теж захищають нашу Україну”, — каже сестра загиблого Леся Демос.

Роман Мельник

Роман Мельник. Львівська міська рада

Валерій Тарасенко — уродженець смт Білокуракине Луганської області. Чоловік навчався у Старобільському медичному фаховому коледжі. Згодом закінчив Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах прикордонників.

Протягом 2000-2002 років Валерій працював фельдшером у місцевому слідчому ізоляторі. Згодом вступив на контракт до Луганського прикордонного загону. Завершивши службу, був начальником штабу цивільної оборони у Старобільській центральній лікарні.

Валерій Тарасенко

Валерій Тарасенко. Львівська міська рада

У 2016-2019 роках Валерій Тарасенко виконував бойові завдання у зоні АТО у лавах Національної гвардії України. Надалі вступив до 501 окремого батальйону морської піхоти 36 бригади. Захисник загинув 29 березня. У нього залишилися мама, дружина та двоє синів.

Прощання із військовими

Прощання із військовими. Суспільне Львів

Поховали Героїв на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові попрощаються із захисником Євгеном Гулевичем


Джерело: Суспільне мовлення України