Суспільне мовлення

На Великдень у храмах Львова не буде нічних богослужінь

У неділю, 16 квітня, прихожани Української греко-католицької церкви та Православної церкви України святкуватимуть Воскресіння Христове. Цьогоріч через комендантську годину нічних богослужінь не проводитимуть. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Нічних богослужінь не проводитимуть у період з 00:00 до 05:00.

“Не хочу, аби хтось порушував комендантську годину. У нашому соборі ми робимо все, аби до комендантської години все встигнути і щоб люди повернулися додому. Дотримуватися комендантської години треба обов’язково”, — сказав Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк.

Як розповів директор департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко, спільну позицію висловили під час спілкування усі керівники християнських конфесій Львова.

“Є спільна позиція Митрополита Димитрія, Митрополита Макарія та Митрополита Ігоря про те, що нічних Богослужінь на Великдень не буде. Є прийняте спільне рішення про те, що всі Богослужіння відбудуться до початку комендантської години, а ранкові Богослужіння вже розпочнуться після комендантської години”, — сказав Євген Бойко.

Читайте також

У Львівському гарнізонному храмі Юрія Переможця ПЦУ посвятили вербу

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Не я б’ю – верба б’є”. Якими були традиції на Вербну неділю у пращурів


Джерело: Суспільне мовлення України