Суспільне мовлення

Закликав до припинення існування України: львів’янину присудили понад 5 років ув’язнення

У Львові засудили 59-річного місцевого жителя, який закликав до припинення існування України. Суд визнав його винним у вчиненні низки кримінальних правопорушень та засудив до понад 5 років позбавлення волі. Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління СБУ у Львівській області.

Слідчі встановили, що 59-річний житель Львова відкрито закликав до припинення існування України та створення на частині її території нової держави — Федеративної Республіки Україна.

За даними прокуратури, з 24 лютого 2022 року через власний акаунт у забороненій соцмережі “Однокласники” поширював дописи, у яких публічно виправдовував злочини РФ.

“Також, він розміщував матеріали, де негативно висловлювався та принижував мешканців західних областей, жителів сільської місцевості та євреїв”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.2 та ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників);
  • ч.1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) КК України.

Чоловіка засудили до 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також у СБУ повідомили, що жителька Краматорська заперечувала агресію Росії та розповсюджувала антиукраїнські матеріали через власний профіль у соцмережах.

Стосовно неї суд виніс вирок — позбавлення волі строком на 1 рік 2 місяці, згідно ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Читайте також

Демонтаж церкви УПЦ МП у Львові: як це було та яка ситуація із іншими храмами

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Судове засідання щодо підозрюваного у коригуванні вогню по Яворівському полігону: нові деталі справи


Джерело: Суспільне мовлення України