Суспільне мовлення

Шматок пластиліну замість “IPhone”: на Львівщині судитимуть підозрюваного у шахрайстві

На Львівщині судитимуть 19-річного мешканця Яворівщини, якого підозрюють у шахрайстві. Юнак за 30 тисяч продав харків’янину фірмову коробку зі шматком пластиліну замість “IPhone 13”. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

Слідчі встановили, що чоловік створив і розмістив на сайті оголошення про продаж “IPhone 13” вартістю майже 30 тисяч гривень. Згодом до нього звернувся 44-річний харків’янин. Покупець переказав юнакові усю суму. Але замість “IPhone 13” той надіслав йому фірмову коробку з заводською пломбою, у яку поклав шматок пластиліну. Отримавши “товар”, харків’янин звернувся у поліцію.

Правоохоронці завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт вже скерували до суду. За фактом шахрайства юнаку загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

У поліції радять, купуючи товар, переконатись, що спілкуєтесь з людиною, яка точно має потрібний товар. Крім того, не підтверджувати переказ грошей, якщо є найменші сумніви в продавцеві. Та не передавати незнайомцям реквізити банківської картки, паспорта та інші документи.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові конфіскували авто за несплату понад 70 штрафів за паркування


Джерело: Суспільне мовлення України