Суспільне мовлення

Литва виділить 12 млн євро для відновлення енергетичної інфраструктури України

Литовська Республіка виділить 12 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури України. Про це під час спільного литовсько-українського круглого столу повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, пише пресслужба Львівської міської ради.

Гроші, а саме 10% отриманого прибутку (12 млн євро) вирішила передати Україні найбільша енергетична компанія Литви Ignitis Group. Їх спрямують на відновлення та реконструкцію енергетичної інфраструктури України.

Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, раніше Вільнюс пожертвував Львову 700 тисяч євро на центр реабілітації НЕЗЛАМНІ.

У п’ятницю, 3 березня, у Львові відбувається круглий стіл “Виклики для економіки України та Литви в умовах війни — шукаймо кращі економічні рішення разом”. На ньому українські та литовські парламентарі, представники влади й підприємці обмінюються ідеями поглиблення співпраці між обома країнами.

Круглий стіл організували Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Комітет з питань економіки Сейму Литовської Республіки за участі Посольства Литовської Республіки в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • У Львові 3 березня перебуває президент Зеленський із робочим візитом.
  • Вранці, 3 березня, українська делегація на чолі із Володимиром Зеленським та Президент Латвії Егілс Левітс вшанували пам’ять полеглих захисників на Личаківському кладовищі.
  • Після цього Володимир Зеленський відвідав поранених військових у госпіталі під час робочої поїздки до Львова. У медзакладі лікуються захисники, які воювали, зокрема, на Бахмутському напрямку.


Джерело: Суспільне мовлення України