Суспільне мовлення

“Був старанним та уважним учнем”: спогади про Героя України Віталія Скакуна

Випускник Львівського вищого професійного училища №20 Віталій Скакун – перший боєць, який посмертно отримав звання Героя України після 24 лютого 2022 року. У перший день повномасштабної війни морпіх підірвав Генічеський міст ціною власного життя. Спогадами про захисника України поділилася викладачка училища Галина Пастух.

З 2013 року Віталій Скакун навчався у вищому професійному училищі №20 у Львові. Викладачка Галина Пастух каже, на пам’ять про учня залишилася спільна фотографія.

“Хлопці, учні цієї групи, навчалися за професією зварювальне виробництво. Це 4 роки навчання. От є така фотографія, де ми з Віталієм на передньому плані”, — каже Галина Пастух.

Галина Пастух показує фото з Віталієм Скакуном та учнями. Суспільне Львів

Віталій сидів за третьою партою. І завжди вирізнявся з-поміж інших учнів, пригадує викладачка.

“Він старався добре вчитися, був уважний на уроках, виконував усі завдання. Був один такий момент, коли мала бути контрольна робота, він підійшов до мене так до столу і каже: “Галина Михайлівна, а що ми сьогодні будемо робити? Буде в нас контрольна?” Я кажу, що буде. Він переживав, хвилювався. Він в групі вирізнявся з-поміж учнів групи, він завжди заходив в кабінет усміхнений, любив щось підійти, запитати щось, сказати”, — каже Галина Пастух.

Викладачка розповідає про те, яким учнем був майбутній Герой України

Викладачка розповідає про те, яким учнем був майбутній Герой України. Суспільне Львів

Віталій Скакун закінчив навчання в училищі у 2017 році. Через п’ять років, 24 лютого 2022 року, чоловік загинув, підірвавши Генічеський міст. Таким чином, Віталій уповільнив просування російських військ на південному напрямку. Президент України посмертно присвоїв йому звання Героя України.

Читайте також

“Я обіцяла йому бути сильною”: мати Віталія Скакуна про рік без сина

Зупинив окупантів ціною свого життя: рік без Віталія Скакуна

Саперу Віталію Скакуну посмертно присвоїли звання Герой України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Героїчно загинув: уродженець Тернопільщини підірвав міст, щоб зупинити ворога


Джерело: Суспільне мовлення України