Суспільне мовлення

У Львові погасили поштову марку “ПТН-ПНХ”

У Львові до річниці від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого погасили поштову марку “ПТН-ПНХ”. Тираж марки — 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

На марці зобразили одне з семи графіті вуличного художника та політичного активіста Бенксі, яке він створив в Україні у 2022 році. Графіті з дзюдоїстом, відправленим в нокаут, художник намалював на стіні зруйнованого будинку у Бородянці Київської області.

Частину грошей з придбання поштового випуску скерують на відбудову закладів освіти, які пошкодили російські ракети та снаряди.

У Львові погасили поштову марку “ПТН-ПНХ”. Фото: Львівської ОВА

“Окупанти зруйнували тисячі закладів освіти, сотні тисяч дітей змушені були покинути свої домівки і виїхати на Захід України або за кордон. Але ми вистояли і система освіти також. Хочу подякувати “Укрпошті” за таку ініціативу та за цей збір коштів на відновлення навчальних закладів. Бо освіта – це про наше майбутнє”, — каже директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Вартість одного аркуша із марками — 180 гривень, з яких 42 гривні — благодійний внесок на відбудову навчальних закладів, які постраждали від атак Росії.

Придбати марку можна буде у відділеннях “Укрпошти” або в онлайн-магазинах. Окрім марок також випустили конверт “Перший день”, художній конверт, картку та тематичний світшот.

Читайте також

У Львові погасили марку “Українська Мрія”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Zатонув чи Vтопився”: у Львові урочисто погасили нову поштову марку


Джерело: Суспільне мовлення України