Суспільне мовлення

У Львові ще двоє людей отруїлися чадним газом

У Львові вночі, 24 лютого, чадним газом отруїлися 53-річний чоловік та 51-річна жінка. Їх госпіталізували до обласної клінічної лікарні. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Від початку 2023 року у Львові зареєстрували 13 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 25 людей, з них 7 — діти.

“Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки”, — йдеться у повідомленні.

Аби запобігти отруєнню має бути притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення — через вікно, двері та вентиляційний канал. Він має бути постійно прочищений, і ньому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові котли чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. В таких приміщеннях не можна використовувати електричні вентилятори. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

Читайте також

У Львові 58-річна жінка отруїлась чадним газом

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Отруєння чадним газом. Історія львів’янина та статистика


Джерело: Суспільне мовлення України