Суспільне мовлення

У Львові виготовляють окопні гамаки для військових

Львівські волонтери почали виготовляти окопні гамаки для військових. Ідею такого виробу подали самі захисники, адже їм доводиться відпочивати у непристосованих для цього умовах. А такі гамаки дозволяють організувати собі місце для сну. Окрім того, вони легкі, тож їх зручно брати усюди із собою. Як шиють окопні гамаки, дізнавалося Суспільне.

Окопні гамаки на передову шиють у волонтерському центрі на Пасічній.

“Військові підійшли, яким ми постійно волонтерську допомогу надаємо, і попросили щось таке розробити. Вони дали відповідне схематичне бачення того, що їм потрібно. І від цього ми відштовхувалися у своїй розробці. Основна суть, щоб не було прямого контакту із землею, від якої є холод. І не було контакту із зовнішнім середовищем. Тому гамак і має овальну форму — зверху дощ не падає”, — каже волонтер Віктор Палас.

Гамак має овальну форму та захищає від дощу. Суспільне Львів

Такий виріб — водонепроникний та міцний, кажуть волонтери. Його виготовлення займає до 40 хвилин. Важить близько півтора кілограма. Також він має подвійне призначення.

“Гамаки двофункційні. Тому що можна як і відпочити, так і в разі потреби використати як ноші. Кладеться поранений і швиденько евакуюється”, — каже волонтер Ігор.

Гамак можна використовувати як ноші

Гамак можна використовувати як ноші. Суспільне Львів

Перший такий гамак уже передали захисникам, які воюють поблизу Бахмута. Зараз, каже Віктор, є волонтери, які готові шити такі вироби, але бракує відповідної тканини.

“Основна проблема в нашому центрі — це є брак і взагалі відсутність тканини. Цю тканину нам дав знайомий як для першого варіанту. Це є з тенту, з палатки пивної. Тому ми виготовили з цього. А правильно би мала бути тентова, брезентова тканина”, — каже Віктор Палас.

Для пошиття гамаків бракує тканини

Для пошиття гамаків бракує тканини. Суспільне Львів

Принести такий матеріал для виготовлення гамаків і нош українським військовим можна у волонтерський центр на Пасічній, 49а.

Читайте також

Львівські науковці розробляють димові шашки та “гранати” для гасіння пожеж

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У львівському виші розробили мобільних роботів


Джерело: Суспільне мовлення України