Суспільне мовлення

На Львівщині збільшилась кількість хворих на COVID-19

На Львівщині зростає кількість випадків захворювання на коронавірус. Протягом попереднього тижня від COVID-19 померли троє жителів області. Як львів’яни переносять нову хвилю ковіду, та які ускладнення дає хвороба дізнавалось Суспільне.

Минулого тижня на Львівщині виявили більше 700 хворих на коронавірус — це майже на 50 відсотків більше, ніж було зафіксовано тижнем раніше, розповідає головна директорка обласного лабораторного центру Львівщини Наталія Іванченко.

“Найбільше хворіють люди віком 30-39 років і 50-59 років, відповідно, серед летальних випадків найбільша частка — особи 70-79 років , на другому місці — 60-69 років. Захворюваність найвищою є в Стрийському районі, на другому місці — в Золочівському і на 3 місці — мешканців Львівського району”, — каже директорка обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Фото: Суспільне Львів

В обласній інфекційній лікарні стрімке збільшення пацієнтів хворих на коронавірус зафіксували близько двох тижнів тому.

“На даний момент у відділенні лікується 28 таких пацієнтів. Тяжкі пацієнти з ковідом — це люди старшого віку, які не були щеплені. Або які мають щеплення, але мають тяжку супутню патологію, люди молоді переносять ковід легше”, — каже завідувачка четвертого діагностичного відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

На Львівщині збільшилась кількість хворих на COVID-19

Фото: Суспільне Львів

За словами завідувачки відділення Львівської інфекційної лікарні Таміли Алексанян, цей перебіг хвороби значно відрізняється від попереднього.

“Раніше багато людей потребували кисневої підтримки, то зараз основні ускладнення при ковіді — ускладнення серцево-судинної системи, інфаркти, зриви серцевого ритму, інсульти”, — каже завідувачка четвертого діагностичного відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

У порівняні з минулим роком черги на вакцинацію зменшились, каже лікар кабінету щеплення Ростислав Полюга.

“Масове щеплення було протягом останніх 9-10 місяців, тоді було багато людей. Зараз люди в основному приходять на 3-4 щеплення, 1-2 бустер. Зараз 15-20 людей в день”, — каже Ростислав Полюга.

На Львівщині збільшилась кількість хворих на COVID-19

Фото: Суспільне Львів

За словами директорки обласного лабораторного центру Наталії Іванченко, вакцин у Львівській області достатньо. Епідеміологиня закликає вакцинуватись, аби легше перенести захворювання.

Читайте також

Висока температура та сухий кашель. Що варто знати про грип і як попередити

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Частина хворих — у лікарнях. На Львівщині почалась епідемія грипу


Джерело: Суспільне мовлення України