Суспільне мовлення

Від початку повномасштабного вторгнення понад 380 тисяч людей евакуювалися на Львівщину потягами

Від початку повномасштабного вторгнення на Львівщину евакуювалися потягами понад 380 тисяч людей. Ще понад 5 тисяч людей евакуювалися автобусами. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, евакуаційними потягами на Львівщину прибули 380 тисяч 746 людей. Ще 108 рейсів здійснили автобусами. За сприяння Патріаршого Паломницького центру УГКЦ, автобусами привезли 5 тисяч 613 людей.

“Евакуаційні потяги прибувають на Львівщину щодня, евакуаційні автобуси – кілька разів на тиждень. Транспорт з перших днів і до сьогодні зустрічають волонтери медико-психологічної допомоги, яка з ініціативи Львівської ОВА працює на Головному залізничному вокзалі Львова від початку повномасштабної війни”, — сказав начальник області.

У всіх районах Львівщини також діють Консультативно-координаційні центри. Там людина, яка їде у громаду, зможе отримати юридичну, психологічну допомогу, допомогу з пошуком роботи, оформленням виплат, гуманітарну допомогу тощо.

Щоб проконсультуватись у ККЦ, потрібно зареєструватися за посиланням. За додатковою інформацією – звертайтеся за номером 112 (контакт-центр ЛОВА).

Читайте також

Переселенці, виїзд за кордон та безпека в регіоні. Інтерв’ю з начальником Львівської ОВА

“На Львівщину хлинув потік людського горя”: Максим Козицький про перші дні війни, переселенців та збитки від обстрілів

Довідка для протезування: військовослужбовці розповіли, чому не можуть її отримати

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У черзі — 540 людей. Як у Львові поранені військовослужбовці проходять медкомісію


Джерело: Суспільне мовлення України