Суспільне мовлення

На кордоні з Польщею відновили дві залізничні дільниці: що відомо

На кордоні з Польщею відновили ще дві залізничні дільниці. Йдеться про Хирів — Самбір та Держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – Держкордон. Про це повідомив на Facebook-сторінці Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В межах проєкту “Укрзалізниця” оновила 10 мостів. А також відремонтувала майже 70 км колій, вокзальну інфраструктуру та пасажирські платформи в Хирові, Нижанковичах та Старжаві. Ремонтні роботи виконали менше, ніж за рік.

“Завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напрямку — польського. Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок”, — каже міністр Олександр Кубраков.

Крім того, у 2022 році завершили реконструкцію та електрифікацію дільниці Ковель – Ізов – Держкордон. За словами міністра, це дозволить в перспективі збільшити кількість пар поїздів до європейських країн за добу до 14.

Читайте також

Визначають пропускну здатність. На Львівщині запрацював ПП “Нижанковичі-Мальховіце”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Поїзд Єднання”, що сполучає Ужгород та Краматорськ, зробив зупинку у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України