Суспільне мовлення

“Поїзд Єднання”, що сполучає Ужгород та Краматорськ, зробив зупинку у Львові

“Поїзд Єднання”, що вирушив 16 лютого з Ужгорода до Краматорська, о 17:30 прибув до Львова. Такий рейс у День Єдності “Укрзалізниця” запустила вдруге. На кожній станції пасажири можуть підписати спеціальні листівки, які працівники залізниці передадуть військовим, котрі боронять нашу державу в Донецькій області.

“Поїзд Єднання” торік курсував до Маріуполя, який зараз тимчасово окупований. Новим рейсом вирішив дістатися до Києва Артем Вовкобой.

Артем Вовкобой. Суспільне Львів

“Я належу до незначного товариства залізничних фанатів, тому мені просто цікаво приїхати “Потягом Єднання” в цей день, тому я їду просто зі Львова до Києва”, — розповідає пасажир.

У потязі подорожує і собака кінологічного підрозділу “Укрзалізниці”. Емма їде з Ужгорода до Краматорська і вийшла на пероні у Львові.

"Поїзд Єднання", що сполучає Ужгород та Краматорськ, зробив зупинку у Львові

Собака Емма. Суспільне Львів

“Ми курсуємо цим маршрутом. Емма спілкується з людьми, дітьми, так популяризуємо підрозділ наш. Їй дуже подобається, коли на неї звертають увагу, вона аж лізе обійматися”, — розповідає керівник кінологічного підрозділу “Укрзалізниці” Микола Бойко.

Такий рейс запустили вдруге. Під час зупинок пасажири підписують послання захисникам Краматорська.

"Поїзд Єднання", що сполучає Ужгород та Краматорськ, зробив зупинку у Львові

“Поїзд Єднання”, що сполучає Ужгород та Краматорськ, зробив зупинку у Львові. Суспільне Львів

“Це важливий поїзд, який поєднує Захід і Схід і дає купу зупинок по всій країні, але в цілому всі поїзди “Укрзалізниці” по-своєму — це поїзди єднання, тому що щодня, “Укрзалізниця” везе потяг з пораненими, потяг евакуаційний з дітьми з Бахмута, везе дипломатичні рейси одразу, везе гуманітарну допомогу і все це є символом єднання України”, — каже керівник з пасажирських комунікацій “Укрзалізниці” Олександр Шевченко.

Потяг прибуде до Краматорська 17 лютого о 11:00.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зі Львова до Херсона відправився перший потяг від початку вторгнення


Джерело: Суспільне мовлення України