Суспільне мовлення

Найбільше руйнувань у енергосекторі — начальник Львівської ОВА

Зранку, 16 лютого, Росія завдала три ракетні удари по об’єкту критичної інфраструктури в Львівській області, який не залучений до постачання електроенергії. Водночас у області після попередніх ракетних ударів найбільше пошкоджені об’єкти енергосектору. Про це розповів під час брифінгу в Медіацентрі Україна начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Руйнування значні саме в енергосекторі. Останні кілька днів, дякуючи “Укренерго”, у нас перебоїв з електропостачанням практично немає. Графік споживання електроенергії відповідає виділеному ліміту на Львівську область. Сподіваюся, що так буде надалі, проте все залежить від можливих ударів противника”, — розповів Максим Козицький.

Також голова Львівської ОВА уточнив, що на території Львівщини є велика кількість електропідстанцій. Багато з них є пошкоджені через ракетні удари.

“Потрібно розділити: є підстанції “Львівобленерго”, є підстанції “Укренерго” — розподільчі. Підстанції “Укренерго” — ті, звідки потім роздається електроенергія для обленерго, а звідти — до споживача. Також є підстанції “Укрзалізниці”. Велика кількість підстанцій була уражена, деякі по кілька разів”, — розповів Максим Козицький.

Він уточнив також, що не можна наразі говорити про пошкодження всіх електропідстанцій, адже їх на території області є тисячі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • В Україні у ніч на 16 лютого оголосили повітряну тривогу через масовану ракетну атаку військ РФ. Росія випустила по Україні 32 ракети різних видів, на Полтавщині також зафіксували дрони.
  • Є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.
  • Під час нічної ракетної атаки 16 лютого три ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури на Дрогобиччині. Загиблих та травмованих немає, повідомив начальник Львівської ОВА Козицький.
  • Як додав Максим Козицький, це була 30 ракетна атака по області.


Джерело: Суспільне мовлення України