Суспільне мовлення

20 лютого на Львівщині проведуть день вимірів споживання електроенергії: для чого це потрібно

У понеділок, 20 лютого, у Львові та області планують виміряти обсяги споживання електроенергії. Через це протягом доби електроенергію не вимикатимуть. Відключення можуть запровадити тільки у випадку аварійної ситуації. Для чого це потрібно і на що вплинуть результати вимірів, пояснили у “Львівобленерго”.

Завдяки вимірам енергетики зможуть побачити, скільки електроенергії споживають мешканці кожної з областей за умови нормальної роботи енергосистеми.

“Заміри споживання не є чимось надзвичайним. Їх енергетики проводили кожного року і в мирний час, влітку та взимку — як правило, у грудні та червні (коли найдовша та найкоротша ніч відповідно). Цієї зими провести заміри в грудні не було можливості, зважаючи на постійні обстріли та дефіцит потужності”, — пояснюють у “Львівобленерго”.

Дані з вимірів використовуватиме “Укренерго”, встановлюючи ліміти.

“Вимірювання дадуть можливість НЕК “Укренерго” враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання. А також скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах”, — йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначають, якщо в результаті масованих ракетних обстрілів виникне дефіцит потужності, виміри можуть перенести на той час, коли ситуація стабілізується.

Читайте також

Шукаємо вихід — Садовий про пошкоджені електропідстанції у місті

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури — начальник ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України