Суспільне мовлення

Львівські лікарі врятували породіллю та дитину

Львівські лікарі врятували породіллю та немовля. В жінки діагностували хірургічну патологію спайкова кишкова непрохідність. Це загрожувало життю матері та дитині. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

32-річна вагітна Анна Родик відчула біль у верхній частині живота. Жінка викликала швидку. Після обстеження медики діагностували в Анни спайкову кишкову непрохідність. Раніше Анні видалили апендицит, після цього в ділянці втручання почали формуватись спайки, тобто, зрощення тканин.

“При такій важкій патології їжа перестає просуватись кишечником та швидко спричинює некроз — відмирання тканин. Далі — важкі ускладнення та сепсис. Цього разу стан загрожував життю не лише матері, але й дитини в її лоні”, — йдеться у повідомленні.

Дитина стала менш рухливою тому лікарі прийняли рішення робити кесарів розтин. Таким чином через 20 хвилин народився хлопчик Тимофій. Після цього лікарі прооперували породіллю.

Анна Родик разом з командою лікарів. Фото: Перше ТМО Львова

“Під час втручання спеціалісти розділили спайки кишок, тобто склейки, та повернули кишківник в правильне положення. Операція тривала 3 години та пройшла без ускладнень”, — йдеться у повідомленні.

Анна перебувала у реанімації чотири дні, потім її перевели у стаціонар. Зараз жінка готується до виписки.

Читайте також

Львівські лікарі врятували немовля із вродженним ендокринним захворюванням

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Втратила 2 літри крові: львівські лікарі врятували 41-річну породіллю


Джерело: Суспільне мовлення України