Суспільне мовлення

На Львівщині запровадили спеціальний графік аварійних відключень: що це означає

Пообіді, 23 січня, на Львівщині через перевищення лімітів споживання запровадили спеціальний графік аварійних відключень. Про те, у чому його особливість, Суспільному розповіла речниця “Львівобленерго” Галина Розпопа.

Спеціальний графік аварійних відключень у Львівській області запровадили о 13:29. Таке розпорядження надало НЕК “Укренерго” через проблеми в енергосистемі. За словами Галини Розпопи, цей графік дозволяє оперативно та одночасно вимкнути за допомогою дистанційного зв’язку значну кількість споживачів. До переліку можуть входити деякі об’єкти критичної інфраструктури.

“Спеціальний графік аварійних відключень — це вже останній захід в ланцюгу вимкнень. Тобто спочатку йдуть погодинні відключення. Якщо погодинні не допомагають, йдуть графіки аварійних відключень. Якщо ситуація залишається критичною, “Укренерго” запроваджує графіки спеціальних аварійних відключень. У такому випадку “Укренерго” дає вказівку і до 3 хвилин ми маємо відімкнути споживачів. Ми робимо це без попередження споживачів і органів місцевої влади”, — каже речниця “Львівобленерго”.

Коли скасують такий графік, за словами Галини Розпопи, спрогнозувати не можна. Дію спеціального графіку аварійних відключень припинять тоді, коли з’явиться відповідне розпорядження “Укренерго”.

Читайте також

На Львівщині діють аварійні відключення світла

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ймовірно вибухнув акумулятор. У Львові на пожежі травмувався чоловік


Джерело: Суспільне мовлення України