Суспільне мовлення

На Львівщині переселенка із Запоріжжя організувала овочевий бізнес

Переселенка із Запорізької області відкрила овочевий бізнес на Львівщині. У селі Уличне, що у Стрийському районі, жінка почала вирощувати з місцевим фермером огірки та капусту.

Анна Іщенко переїхала із Запорізької області на Львівщину у травні 2022 року. За допомогою канадського проєкту жінка разом з місцевим фермером започаткувала овочеве господарство у Стрийському районі. У теплицях вирощують городину: капусту та огірки.

“Температура для кожної культури має бути своя, також вологість повітря, для цього у нас є терморегулятор, який показує температуру та вологість у теплиці”, — розповідає переселенка з Запоріжжя Анна Іщенко.

Суспільне Львів

У рідному місті жінка вирощувала лікувальні трави. Втім робота з овочами для Анни була новою. Навчалася садівництва у професійного агронома.

“В телефонному режимі, по відеозв’язку, показували: там листочок пожовтів, там ще щось трапилось. Отак ми вчились “на ходу”, але досить непогано”, — каже Анна Іщенко.

Пробували і експериментувати.

“Ми хотіли просто подивитись, бо від місцевих чули, що дині та кавуни взагалі тут не ростуть, але так як у нас не відкритий ґрунт, а є місце в теплиці, ми думали висадити трішки дині і подивитися, як вона буде себе поводити, можливо було запізно посаджене, але диня навіть в теплиці не хотіла рости”, — каже Анна Іщенко.

На Львівщині переселенка із Запоріжжя облаштувала овочевий бізнес

Суспільне Львів

Влітку висадили до двох тисяч овочів. Та взимку вирощування призупинили.

“В нас не цілорічний сезон вирощування, бо теплиці тільки встановлені цього року і крім теплиці і системи поливу тут нічого немає, нема опалення, бо це дуже дороге обладнання”, — каже Анна Іщенко.

Влітку Анна планує продовжити розвивати тепличне господарство. Також жінка планує відновити виробництво трав’яних чаїв.

Читайте також

У Львові переселенців навчатимуть навичкам підприємництва

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові завершилось навчання набору “Школи кравецької майстерності”


Джерело: Суспільне мовлення України